Onbetaalbaar? Onaanvaardbaar!

29 okt, 2019

Begin oktober: heel het land kijkt uit naar de vorming van een nieuwe regering, zowel op regionaal als op federaal niveau. Voor sommige Belgen hangt hier meer aan vast dan voor andere. Wanneer de onderhandelingen voor de terugbetaling van levensnoodzakelijke medicijnen voor 1.275 mucopatiënten afspringen voor een tweede keer, is de maat vol. De Belgische Mucovereniging lanceert met de start van het nieuwe parlementair jaar de campagne ‘Onbetaalbaar? Onaanvaardbaar!’, mét bijbehorende petitie.

Het doel? Zo snel mogelijk de (toekomstige) bevoegde minister en de producent samen met de patiënten rond de tafel krijgen om tot een portfoliodeal te komen. Die deal moet de toegang tot levensverlengende geneesmiddelen in ons land eindelijk mogelijk maken.

PR-aanpak
Een geslaagde PR-campagne begint met een goede voorbereiding én met verhalen die je raken in het hart. Ons team steunde de campagne door op maat gemaakte content te creëren voor de pers. Samen met de directeur van de Belgische Mucovereniging schuimden we de persredacties in het hele land af. Naast de perstoer organiseerden we verschillende persmomenten met mucopatiënten per regio en stuurden we een persbericht naar de nationale en regionale pers.

Mooie resultaten
Meer dan 30.000 mensen tekenden intussen de petitie, mede dankzij de immense interesse van de regionale en nationale pers. We haalden zelfs de voorpagina van De Morgen. Ook L’Avenir, Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad, Krant Van West-Vlaanderen en Het Belang van Limburg publiceerden testimonials van mucopatiënten en de Mucovereniging. Het bleef niet bij print: ook online, op televisie (ROB TV, Focus-WTV, RTC, RTBF), op radio (onder andere Q-Music, Joe en NRJ) en op sociale media werd de campagne opgepikt. De onderhandelingen over de terugbetaling lopen intussen. It’s great to Make.Things.Move!

Meer info op:
https://www.muco.be/nl/onbetaalbaar-onaanvaardbaar/onderteken-de-petitie/

 

Meer nieuws

Goed nieuws voor duurzame toerismeprojecten!

Goed nieuws voor duurzame toerismeprojecten!

29 okt, 2019Hoe duurzaam is jouw communicatie? Duurzaamheid. We horen de term bij veel klanten terugkomen. Het is al langer geen modewoord meer dat enkel door geitenwollensokkentypes wordt gebruikt. Wie als organisatie, overheid en mens niet duurzaam is, zal dat vroeg...

Wavemakers stoomt je klaar voor de feesten!

Wavemakers stoomt je klaar voor de feesten!

4 okt, 2019De taak van een PR-bureau? De visibiliteit van zijn klanten gedurende het hele jaar optimaliseren. Bij Wavemakers spelen we met verschillende invalshoeken om interessante en relevante content aan te bieden aan journalisten. Ook met de feestdagen in zicht...

Want to hang out?

Stay tuned!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Let’s connect: