Make.Things.Move op stage bij Wavemakers

22 apr, 2020

In aanloop naar mijn laatste jaar communicatiemanagement ging ik in de database van de hogeschool op zoek naar leuke stageplaatsen. Mijn doel was een bedrijf te vinden waar ik op drie maanden tijd zoveel mogelijk zou bijleren. Ik opteerde dan ook niet voor een stageplaats waar communicatie geen top-priority is, maar voor een bedrijf dat helemaal in het teken staat van communicatie. Een bedrijf dat je kansen en verantwoordelijkheid biedt en deuren laat opengaan. Ready to Make.Things.Move!

Ready for take-off

In november stapte ik voor de eerste keer het kantoor van Wavemakers binnen om te ontdekken of er een match was tussen mezelf en het bedrijf. Het feit dat het team bestaat uit vier jonge, vrouwelijke – yay! – collega’s, motiveerde me meteen en ik begon te dromen van een stageplaats bij Wavemakers. Een week later kreeg ik het verlossende telefoontje dat ik gedurende drie maanden een extra portie girlpower mocht komen toevoegen aan het bedrijf. And if I was happy!

It’s all about new adventures

Na een lange periode aftellen, was het eindelijk zover: Time to Make.Things.Move bij Wavemakers. Ik merkte al snel dat ik heel veel zou bijleren tijdens de stage. De eerste dagen kreeg ik een overvloed aan nieuwe informatie te verwerken. Zo leerde ik onmiddellijk wat een perslijst is en hoe ik deze zelf kon opstellen. Welke journalist geschikt is voor welk onderwerp, welk medium interessant is voor mijn persbericht, … Daarbij mocht ik ook zelf een persbericht klaarzetten en uitsturen met – hoe kan het ook anders – een programma waar ik nog nooit van gehoord had: Prezly. Ik stelde mijn persoonlijke doelen op: de tools bij Wavemakers gedurende drie maanden ontdekken en uitgroeien tot iemand die – min of meer – zelfstandig aan de slag kan gaan.   

Make.Things.Move, ook buiten het kantoor

Na één week stage werd het duidelijk dat ik niet “from nine-to-five” op kantoor zou zitten. Ik mocht mee op mediatraining naar Brussel. Heel nieuwsgierig en niet wetende wat ik mocht verwachten, ging ik mee op pad. Achteraf gezien was het één van de zovele leuke dingen waaraan ik mocht meewerken. Twee weken verder in mijn stage ging ik mee naar Antwerpen om een kick-off event bij te wonen van één van onze klanten. Nog wat later ging ik zelfs mee op perstoer naar Namen. Daar gingen we langs bij journalisten van onder meer Sudpresse en L’Avenir om een gloednieuwe campagne te lanceren. Naast deze ‘grote’ evenementen heb ik ook een aantal meetings bijgewoond en veel gevarieerde taken (opvolging influencers/ambassadeurs, copywriting, …) gekregen op kantoor.

Tot op de laatste dag van mijn stage leerde ik nieuwe dingen bij. Ik kan nu besluiten dat ik na drie jaar Communicatiemanagement in Gent en 11 weken stage bij Wavemakers klaar ben om met een rugzak vol informatie, en vooral, mooie ervaringen het werkveld in te stappen. Laat één ding duidelijk zijn, een leerrijke stage was het zeker. De mentaliteit op bureau, de leuke momenten tijdens de middagpauze en de powervrouwen van Wavemakers, die zullen gemist worden.

Klinkt dit als de ideale stageplaats om jezelf klaar te stomen voor ‘the real deal’? Are you ready to Make.Things.Move with Wavemakers? Stuur dan snel jouw motivatiebrief en CV naar info@wavemakers.eu en wie weet ben jij de volgende die het team komt versterken!

 

Meer nieuws

Wavemakers scheert hoge toppen in Effie-Index

Wavemakers scheert hoge toppen in Effie-Index

17 jun, 2020Erkenning voor doeltreffende perscommunicatie Great news! Wavemakers staat op nummer 3 in de Belgische Effie-ranking voor de meest doeltreffende agentschappen van 2020. We zijn bovendien het enige PR-bureau in de top 20 en staan fier te blinken tussen...

10 tips voor succesvolle crisiscommunicatie

10 tips voor succesvolle crisiscommunicatie

8 apr, 2020Het woord ‘Coronacrisis’ zorgt bij veel ondernemers voor slapeloze nachten, stress en onzekerheid. De manier waarop je communiceert over de impact van deze pandemie of andere crisismomenten heeft een grote invloed op de reputatie en de toekomst van je...

10 tips voor een knallend interview

10 tips voor een knallend interview

8 apr, 2020Een interview voor de camera, op de radio of in de krant: de meesten beginnen spontaan te zweten bij het idee. Moet je binnenkort een interview geven? Of beter: MAG je een interview geven? Lees dan zeker verder want een interview is vooral een kans om jouw...

Want to hang out?

Stay tuned!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Let’s connect: