EcoPuur

Sustainable PR voor duurzame waterzuiveringsinstallatie.

 

EcoPuur is als aannemer gespecialiseerd in duurzame water- en energietechnieken. Met Hydraloop, het eerste waterrecuperatiesysteem in België dat geen gebruik maakt van filters en hierdoor zo goed als onderhoudsarm is, recycleren gezinnen tot 85% van hun huishoudelijk afvalwater. Sustainable PR waarbij elke druppel telt? Voor deze milieuvriendelijke primeur schakelden we met plezier onze perscontacten in.

Een persconferentie hoeft niet altijd plaats te vinden in een steriele vergaderzaal. Waarom niet gewoon de journalisten uitnodigen naar de woning waar de allereerste Hydraloop werd geïnstalleerd? Het huis van eigenaar David werd de plek waar de pers in primeur deze innovatie in werking kon zien. Geen commercieel praatje maar persinformatie die onderbouwd werd met een presentatie van Aquafin. De onafhankelijke cijfers over het waterverbruik in Vlaanderen toonden meteen aan waarom bewust waterverbruik een hot topic is!

“Vóór de perslancering wist niemand wat de Hydraloop was; de dag erna was heel Vlaanderen op de hoogte.”

Joris Haems, Directeur van EcoPuur

44

aanvragen in de week na de persactie

Coverage

 in zowel vakpers als populaire pers

De Hydraloop is niet enkel interessant voor (ver)bouwers met een hart voor duurzaamheid. Ook architecten en installateurs konden kennismaken met dit opmerkelijke systeem. Vakbladen en bouwpers zoals Livios, Bouwkroniek en de podcast over ecologische innovaties tomorrowpeople.today accrediteerden voor dit persmoment. Het grootste consumentenprogramma van Vlaanderen, ‘De Inspecteur’ op Radio 2, stuurde zijn redacteur langs op onderzoek. De nationale kranten, Qmusic, Kanaal Z en zelfs het VTM-nieuws wijdden een volledig item aan deze innovatie. En dat op de dag dat Kim Clijsters haar comeback aankondigde!

Discover our cases.

News.

Hoe een succesvolle digitale persconferentie organiseren?

Hoe een succesvolle digitale persconferentie organiseren?

Virtuele persconferenties. Het werd door de coronacrisis een vast begrip in de mediawereld. Het is een ideale manier om je nieuwswaarde tot bij de media te brengen. Maar hoe organiseer je dat nu zo’n succesvolle digitale persconferentie? Wavemakers has got you covered...

Lees meer
Wavemakers scheert hoge toppen in Effie-Index

Wavemakers scheert hoge toppen in Effie-Index

Erkenning voor doeltreffende perscommunicatie Great news! Wavemakers staat op nummer 3 in de Belgische Effie-ranking voor de meest doeltreffende agentschappen van 2020. We zijn bovendien het enige PR-bureau in de top 20 en staan fier te blinken tussen enkele grote...

Lees meer

Let's connect: