Stroomop

De groene weg naar brancheleiderschap

 

Stroomop is de specialist in verwarmen met pellets. De West-Vlaamse onderneming wil met zijn milieuvriendelijke pelletkachels, -ketels en -toepassingen een ommekeer teweeg brengen in de energieconsumptie van de Belgen. Onder het motto ‘practise what you preach’ haalden deze pioniers hun huis off the grid (lees: van het elektriciteitsnet) en introduceerden ze ook de eerste ecologische BBQ en terrasverwarmers op pellets. PR om warm van te worden!

Top of mind worden in je sector bij de pers gebeurt niet met één persbericht. Daarvoor heb je een strategisch communicatieplan nodig. Welgerichte acties die perfect getimed zijn, laten dit kacheltje branden. Met verschillende content over het verplichte energielabel voor kachels, nieuwe producten en een actie rond het vervangen van oude kachels, kreeg Stroomop een boost in de Belgische media. Niet één keer, maar op regelmatige basis over een periode van verschillende jaren. Een persconferentie voor het eerste offgrid-huis was de kers op de taart; deze woning is door middel van een installatie met pelletketel volledig afgesloten van het elektriciteitsnet.

“De PR-ondersteuning van Wavemakers levert ons tien keer zoveel resultaat op als gewone betaalde reclame.”

Ludwig Van Wonterghem, zaakvoerder Stroomop

60+

persartikelen

200

gëinteresseerden op kijkdag

Met onze persberichten genereerden we meer dan 60 persartikels in regionale en nationale media. Stroomop kan de info-aanvragen niet meer bijhouden. We wisten al lang dat het huis off the grid zou gaan maar wachtten de juiste timing af. Toen de media waarschuwden voor een polaire vortex en iedereen massaal de verwarming aanzette, kregen de journalisten ons persbericht in de bus. Meer dan 200 geïnteresseerden kwamen uit alle hoeken van België kijken en ook het consumentenprogramma ‘On n’est pas des pigeons’ (RTBF) was van de partij. Intussen wordt zaakvoerder Ludwig zelf opgebeld als pelletspecialist door Trends wanneer zij een artikel maken over de vergelijking tussen de verschillende energiebronnen.

Discover our cases.

News.

Hoe een succesvolle digitale persconferentie organiseren?

Hoe een succesvolle digitale persconferentie organiseren?

Virtuele persconferenties. Het werd door de coronacrisis een vast begrip in de mediawereld. Het is een ideale manier om je nieuwswaarde tot bij de media te brengen. Maar hoe organiseer je dat nu zo’n succesvolle digitale persconferentie? Wavemakers has got you covered...

Lees meer
Wavemakers scheert hoge toppen in Effie-Index

Wavemakers scheert hoge toppen in Effie-Index

Erkenning voor doeltreffende perscommunicatie Great news! Wavemakers staat op nummer 3 in de Belgische Effie-ranking voor de meest doeltreffende agentschappen van 2020. We zijn bovendien het enige PR-bureau in de top 20 en staan fier te blinken tussen enkele grote...

Lees meer

Let's connect: