Xwift

Chauffeurs gezocht in de pers

 

Transportbedrijf Xwift deed in augustus 2018 beroep op Fantastic om zijn employer branding een boost te geven. De transporteur zocht namelijk chauffeurs voor zijn trucks … en wel snel! Er werd een creatieve campagne bedacht, billboards gemaakt en advertentieruimte geboekt. Het enige wat nog ontbrak was de link naar de pers. Wavemakers to the rescue! Visibiliteit in de media moest de interesse bij potentiële kandidaten aanwakkeren. Ontdek hier hoe we gas geven voor Xwift.

25 nieuwe chauffeurs aanwerven is geweldig maar journalisten zijn vooral op zoek naar dat tikkeltje extra. Door de groei en de bedrijfsresultaten te benadrukken in combinatie met de creatieve HR-aanpak van Xwift, creëerden we nieuwswaarde. De CEO van het bedrijf werd klaargestoomd voor persinterviews met een Q&A waarin we de communicatieboodschappen definieerden. Tijdens een persconferentie kregen de journalisten de kans om kennis te maken met het bedrijf en de medewerkers.

“Dat De Tijd, het VTM-nieuws, Kanaal Z en Q-music tegelijkertijd over ons zouden spreken, had ik nooit verwacht!”

Pieter Denys, CEO Xwift

€ 175.000

mediawaarde gecreërd

x4

aantal sollicitanten

VTM Nieuws, de gespecialiseerde en regionale pers, en zo goed als alle nationale kranten trokken naar Xwift-HQ voor tekst en uitleg. We haalden zelfs de voorpagina van kwaliteitskrant De Tijd. In de weken na de perslancering ontving Xwift vier keer zoveel sollicitaties. De 25 chauffeurs konden meteen aan de slag. Het jaar na deze actie herhaalden we onze persstunt met een andere invalshoek en werd het persbericht van Xwift overgenomen in verschillende vak- en actuamedia.

Discover our cases.

News.

Hoe een succesvolle digitale persconferentie organiseren?

Hoe een succesvolle digitale persconferentie organiseren?

Virtuele persconferenties. Het werd door de coronacrisis een vast begrip in de mediawereld. Het is een ideale manier om je nieuwswaarde tot bij de media te brengen. Maar hoe organiseer je dat nu zo’n succesvolle digitale persconferentie? Wavemakers has got you covered...

Lees meer
Wavemakers scheert hoge toppen in Effie-Index

Wavemakers scheert hoge toppen in Effie-Index

Erkenning voor doeltreffende perscommunicatie Great news! Wavemakers staat op nummer 3 in de Belgische Effie-ranking voor de meest doeltreffende agentschappen van 2020. We zijn bovendien het enige PR-bureau in de top 20 en staan fier te blinken tussen enkele grote...

Lees meer

Let's connect: