Contacteer ons

Best Of Reputation Awards: Wavemakers genomineerd in twee categorieën

19 sep, 23 News

Sint-Niklaas, 19 september 2023 – Afgelopen week werd de shortlist aangekondigd van de BORA’s (Best Of Reputation Awards). Twee cases van Wavemakers werden genomineerd in twee verschillende categorieën. Ze maken op de award night op 15 november kans op een goud, zilver of brons.

De eerste BORA’s werden georganiseerd in 2022 door ACC, Association of Communication Companies, in samenwerking met C2. De BORA’s vieren het beste werk op vlak van earned media en influencer relations. De jury kijkt naar de creatieve uitmuntendheid in strategie, campagnes en oplossingen die de reputatie beheren van een merk, de belangen verdedigen en een maatschappelijke of zakelijke impact hebben.

De eerste case die geselecteerd werd valt binnen de categorie: ‘Corporate campaigns: Environmental Social Engagement’. De case gaat over de Get Ready for Girls campagne van LEGO. In mei 2022 gaf de LEGO Groep het startschot voor de wereldwijde Get ready for Girls campagne. Uit een onderzoek bleek dat drie op de vijf Belgen vinden dat er nu eenmaal beroepen zijn waarvoor mannen beter geschikt zijn dan vrouwen, en omgekeerd. Ook in het straatbeeld zijn deze genderstereotypen aanwezig. Maar liefst 9 van de 10 standbeelden in België zijn beeltenissen van mannen. LEGO schakelde vrouwelijke rolmodellen in om deze taboes te doorbreken. Op Wereldmeisjesdag – dinsdag 11/10/2022 – bracht de LEGO Groep® een eerbetoon aan Nafi Thiam en bij uitbreiding aan alle krachtige vrouwen in de vorm van een levensgroot standbeeld in Brussel-Centraal.

Daarnaast werd ook het werk van Wavemakers voor de Mucovereniging geselecteerd. Die case valt binnen de categorie ‘Special campaigns: Cause/charity/non-profit’. Tijdens de Europese Mucoweek in 2022 pakte de Mucovereniging opnieuw uit met een unieke sokkencollectie. Dat om aandacht te vragen voor mucoviscidose, de meest voorkomende levensbedreigende, erfelijke ziekte in ons land. Door de #mucosocks te kopen, gaf je zuurstof aan het onderzoek naar deze ziekte. Wavemakers bedacht het creatieve concept waarbij alle Belgische burgemeesters werden opgeroepen om de #mucosocks-campagne een voetje te helpen. Ontdek de hele campagne in deze case video.

Tijdens de  award night op 15 november 2023 zal beslist worden of de LEGO en MUCO case een gouden, zilveren of bronzen award ontvangen.

Fingers crossed!

Deel op social media

Deel op social media

Our latest news and insights.

26 jun, 24
Insights
Verloning van influencers moet evolueren naar een resultaatsgericht model.
Meer lezen
26 jun, 24
News
Wavemakers tackelt employer branding uitdagingen op jaarlijkse marketinghoogmis OMconference.
Meer lezen

Related cases.

More than 50 satisfied clients